Sv. Filip i Jakov: Hrvatski skriveni dragulj za dobar život

Mali grad koji nudi veliki užitak, skriveni dragulj koji pruža dobar život na više razina. Bilo da tražite luksuzni drugi dom uz more ili želite investirati u nekretninu na Jadranu, Sveti Filip i Jakov mjesto je koje zaslužuje vašu pažnju. Smješten između sunčanog grada Zadra i kraljevskog grada Biograda, Sv. Filip i Jakov razvija se u zaista poželjno mjesto za posjedovanje nekretnine. Ima čisto more i plaže, dobru hranu i puno sunca, dugu šetnicu uz more, puno kulturno-povijesne baštine. I, naravno, neosporan šarm kakav vam može pružiti samo mali grad. S novim luksuznim resortom i marinom u izgradnji, ovaj šarmantni gradić pretvara se u dragulj koji će privući novu vrstu klijentele i gostiju. Dame i gospodo, dopustite nam da vas provedemo kroz ljupki grad (i županiju) Sveti Filip i Jakov!

Sveti Filip i Jakov – savršen geografski položaj kako za život tako i za turizam

Sveti Filip i Jakov ima sve što vam može zatrebati za svakodnevni život – trgovine, restorane, kafiće, ljekarnu, čak i kino. Također ima nevjerojatan geografski položaj koji vam olakšava vidjeti, osjetiti i istražiti obilje sadržaja koje vam ovaj dio Dalmacije može ponuditi. Ovaj ljupki gradić spaja šarm i mir malog mjesta s blizinom većih gradova, povijesnih, kulturnih i prirodnih znamenitosti.

3000 godina star grad Zadar, veliko turističko središte, udaljen je samo pola sata vožnje automobilom. Najbliža zračna luka udaljena je samo 20 kilometara od Svetog Filipa i Jakova. Nevjerojatna priroda u nacionalnim parkovima i parkovima prirode, kao i kraljevski grad Nin udaljeni su manje od sat vremena. Ali tko je rekao da vam treba auto da odete na drugo mjesto? Duga šetnica uz more povezuje Sv. Filip i Jakov s malim mjestom Turanj gdje ćete pronaći drevnu kulu koja je preživjela osmanske napade.

Očaravajuća prirodna ljepota nadohvat ruke u Svetom Filipu i Jakovu

Čuli ste za hrvatske prirodne ljepote, ali jeste li ih doživjeli? Posjedovanje imanja u Svetom Filipu i Jakovu omogućit će vam da uronite u njegovo oživljavanje kad god poželite. Nacionalni park Kornati jedinstvena je i najgušća skupina otoka u Sredozemnom moru. Savršena je destinacija ako se želite povezati s netaknutom prirodom ili plovidbom otkriti nova mjesta.

Sljedeća postaja je jednako šarmantan nacionalni park Mljet također smješten na otoku. Mljet je najstariji nacionalni park na Jadranu i prepun je mirisne mediteranske vegetacije, ali i kulturne baštine.

Za manje od sat vremena vožnje prema jugu osjetit ćete na svojoj koži ogromnu snagu slapova Nacionalnog parka Krka.

S druge strane, ako krenete prema sjeveru, možete se naći kako šetate stazama moćne planine Velebit i otkrivate Nacionalni park Paklenicu.

U blizini Svetog Filipa i Jakova pronaći ćete i nekoliko parkova prirode, poput Vranskog jezera. Ljubitelji ptica među vama će biti oduševljeni ovim it ornitološkim rezervatom.

Intrigantne povijesne priče i tradicija koja će vas očarati

Ako vas zanimaju intrigantne povijesne priče i bogata kulturna baština, Hrvatska je zemlja koja vam može ponuditi puno. Nikada vam neće biti dosadno, a isto vrijedi i za Sveti Filip i Jakov i njegovu okolicu. Naime, mnogi zadarski plemići imali su ljetne rezidencije u Svetom Filipu i Jakovu. Danas ćete tamo pronaći park Borelli koji stoji kao prekrasan spomenik parkovne arhitekture. Također, kuća Borelli s arboretumom iz fin du siècle. Obitelj Borelli običavala je pozivati ​​svoje prijatelje i važne ličnosti svog vremena da im prave društvo na ljetovanju. Zato ih na neki način smatramo pretečama današnjeg turizma kroz kuće za odmor i apartmane. Nadalje, u Sv. Filip i Jakov naći ćete mnoge značajne crkve, poput crkve sv. Andrije u Babcu, otoku nasuprot Turnja. Osim obližnjih arheoloških i kulturnih nalazišta, imanjem u Filipu i Jakovu moći ćete lako istražiti i dva hrvatska kraljevska grada – Biograd i Nin.


Nin je najstariji hrvatski kraljevski grad i smatra se kolijevkom hrvatske države. Ako želite prošetati kroz povijest, Nin je savršen izbor. Ne samo zbog svojih muzeja, najmanje katedrale na svijetu i kipa Grgura Ninskog za čiji se palac smatra da vam na dodir donosi sreću.

To je zato što se na njegovim ulicama pulpira povijesna baština, au zraku se osjeća sol, tako važna za grad Nin.

Solana Nin mjesto je susreta tradicije, predanosti čovjeka i snage prirode. Postoji već 1500 godina i donosi najfiniju sol koju je stvorila priroda – oštra bura, more i sunce.


Fino objedujte u Sv. Filip i Jakov

Nakon dobre šetnje i kratkog zavirivanja u povijest, vi ili turisti u vašem apartmanu za odmor poželjet ćete nešto odlično pojesti. Srećom, Hrvatska je poznata po ukusnoj sezonskoj hrani, ribi i mesu koji draže nepce, snažnom maslinovom ulju i vrhunskom vinu.

U Svetom Filipu i Jakovu pronaći ćete brojne restorane koji će utažiti ne samo vašu glad već i želju za užitkom. A ako ste za još jedno putovanje prema jugu, manje od 50 minuta vožnje, u Šibeniku ćete pronaći Michelinov restoran Pelegrini.

Uživajte u najljepšem moru na svijetu i upoznajte plaže

Nije tajna da je Jadransko more jedno od najljepših mora na svijetu. Posjetite li Sveti Filip i Jakov, blagoslovljen netaknutim morem i raznolikim plažama, vidjet ćete zašto je to tako.

Ako više volite pješčane, pitome i šljunčane plaže s puno sadržaja, plaža Iza banja u Filip i Jakovu je izbor za vas. Povezivanje Sv. Filip i Jakov s Turnjem, šljunčana hrvatska plaža nalazi se na šetalištu Lungo mare. Svi vi koji želite više privatnosti i borove hladovine možete otkriti divlju plažu Tustica kod Sv. Petar.

Novi projekt koji će promijeniti obrise Sv. Filip i Jakov turizam

Potencijal Sv. Filip i Jakov kao turistička destinacija prepoznata je od strane investitora i poduzetnika.

Nova marina sa 127 vezova za brodove ispod 12 metara gradi se dok pišemo ovaj blog. Nova marina će imati i vanjske vezove za veće brodove.

Ali to nije sve, dio projekta marine je i izgradnja luksuznog naselja s vilama i apartmanima za iznajmljivanje. Projekt je u izradi – očekuje se da će nova marina biti gotova i spremna za svoje goste 2024. godine.

Cilj ovog ambicioznog projekta je privući novu vrstu klijentele – charter goste i goste koji traže kvalitetniji smještaj i sadržaje.

Ne sumnjamo da će ovakav projekt promijeniti tok rijeke Sv. Filipa i Jakova, na bolje, ako se može dodati.

Veliki potencijal vidimo i u Svetom Filipu i Jakovu zbog čega smo odlučili svoj luksuzni projekt graditi upravo u ovoj županiji. Tri vrhunske vile, opremljene svime što vam može zatrebati, kako za život tako i za iznajmljivanje, na jedinstvenoj lokaciji koja osigurava povrat uloženog.

Ako želite znati više o tome kako investirati u nekretninu na hrvatskoj obali ili tražite drugu kuću visoke klase na prekrasnom Jadranu, kontaktirajte nas. Svoje znanje o nekretninama i investicijama rado ćemo podijeliti s vama!

Foto: Pexels, Pixabay.

Ostale objave

pratite nas