ZAŠTO ODABRATI NEKRETNINE U ZADARSKOJ ŽUPANIJI?

Zadarska županija je u 2020. godini ostvarila najveći broj kupoprodaja nekretnina na Jadranu. Jaku konkurenciju predstavljale su Šibensko-kninska, Splitsko-dalmatinska i Dubrovačko-neretvanska županija. Zadarska županija smještena je u središnjem dijelu hrvatske obale. Administrativno se sastoji od šest gradova i 28 općina. Zemljopisno se prostire na području sjeverne Dalmacije i obuhvaća primorska područja Ravnih Kotara, Benkovca, Pozrmanja i Južne Like. Uz zanimljiv prirodni položaj, klima Zadarske županije je izrazito ugodna, mediteranska s blagim ljetima i toplim zimama. Planinski masiv Velebita s Bukovicom i Ravnim kotarima te izrazito razvedena obala s otocima čine ovaj dio Hrvatske posebno atraktivnim za boravak. Bogata prirodna i kulturna baština nudi brojne mogućnosti za uživanje u slobodnom vremenu, kao što su istraživanje okolice, bavljenje sportom itd. Već godinama otoci Pag, Vir, Privlaka, Petrčane, Kožino, Zadar, Sv. Filip i Jakov, Biograd na Moru i Pakoštane omiljena su turistička odredišta brojnih putnika pa ne čudi velika potražnja za nekretninama na tom području. Kroz Zadarsku županiju prolazi dio trase autoceste A1 Zagreb-Dubrovnik, čime je dobro povezana s ostalim dijelovima. Hrvatska i Europa. Samo 20 minuta vožnje od centra Zadra, središta županije, nalazi se zračna luka Zemunik koja bilježi sve veći broj međunarodnih letova. Odlučili smo istaknuti nekoliko lokacija za koje se klijenti u zadnje vrijeme radije odlučuju, kao i najčešće razloge za njihovu odluku.

KOŽINO

Samo devet kilometara od Zadra smjestilo se naselje modernih vila i apartmana sa samo 800 stanovnika. Pod zaštitom mora i bujne mediteranske vegetacije, u ovoj mirnoj oazi mnogi su pronašli svoj dom iz snova. Osnovnih sadržaja za svakodnevni život ne nedostaje, a do Zadra se županijskom cestom stiže za desetak minuta. S obzirom na tempo života u Kožinu koji je usko vezan uz turističke aktivnosti te uzgoj maslina i vinograda, sigurni smo da ćete ovdje uživati u mirnom okruženju koje odiše starom tradicijom.

PRIVLAKA

“Privlaka nas je osvojila svojim šarmom i prekrasnim morem, a najljepše od svega su plaže” govore nam klijenti koji su se odlučili za kupnju nekretnine u Privlaci. Ovdje se nalazi najzapadnija točka Dalmacije, rt Artić. Privlaka je poznata po prekrasnim plažama i uvalama koje su toliko zanimljive da su opisane u prvom hrvatskom romanu “Planine”. Smješten u blizini Nina, nekoliko minuta vožnje od Zadra, idealno je mjesto za obiteljski odmor kao i za bavljenje turizmom.

SV. FILIP I JAKOV

“Odlučili smo se za imanje u Sv. Filipu i Jakovu jer je to malo mjesto, a ima svu infrastrukturu potrebnu za život. Restorani rade tijekom cijele godine, pristup trajektima je izvrstan zbog blizine Biograda i Zadra, a osim toga u blizini su dvije marine za sigurno odlaganje plovila”, tvrde klijenti koji su kupili nekretninu u centru Sv. Petar-Sv. Filip i Jakov- Turanj, koja je dobila ime po crkvici iz srednjeg vijeka. Nalazi se samo 3 km od Biograda na Moru i 25 km od Zadra. Mjesto bogate povijesti danas je poznato po vrtovima i ljetnikovcima nekadašnjih plemićkih obitelji poput obitelji Borelli. U Pašmanskom kanalu, u blizini manjih otoka, pronaći ćete spoj slikovite obale i mirnog zaleđa koji ovo mjesto čine jednim od najzanimljivijih u Zadarskoj županiji.

NOVALJA

Dio otoka Paga pripada Zadarskoj, a drugi dio Ličko-senjskoj županiji. Grad Novalja, administrativni dio Ličko-senjske županije, jedan je od najčešćih izbora pri kupnji nekretnina na ovom dijelu Jadrana. Iz navedenog razloga uvrstili smo ga u ovaj manji niz prikazanih lokacija. Istraživanja provedena u novijoj povijesti dokazala su postojanje antičkog grada Cissa koji je bio 2,5 km udaljen od današnje Novalje. O Cissi postoji zanimljiva legenda slična onoj o izgubljenoj Atlantidi. Ako niste veliki ljubitelj povijesti i geografije, ono što će vas privući u Novalju bit će velika mogućnost povrata investicije ukoliko se odlučite za kupnju nekretnine u ovom mjestu na otoku Pagu. Gotovo je nevjerojatno da je Novalja toliko popularna i zbog obiteljskog turizma i noćnog života koji se, osim u samom centru Novalje, odvija i na popularnom Zrću.

Ovaj post završavamo s Novaljom, kojom smo vam htjeli skrenuti pozornost na razloge koji vam mogu pomoći pri donošenju odluke o kupnji nekretnine na ovom dijelu jadranske obale. Možete li se zamisliti na aktivnom ili pasivnom odmoru na ovom dijelu Jadrana? Ukoliko imate komentar, prijedlog ili želite da za Vas pronađemo nekretninu po Vašoj želji, pišite nam na adresu info@tstgrop.hr

Ostale objave

pratite nas