Nekretnine Za Prodaju Hrvatska – Odličan Izbor Za Vašu Mirovinu

Cijeli život radiš, putuješ svijetom, ali se uvijek vraćaš na sigurno i ugodno mjesto koje se zove dom. Sada se pitate što ako je pravo vrijeme da taj dom premjestite negdje drugdje?

U zemlju, možda, sa više sunčanih dana, gdje život općenito ide sporije i možete se probuditi i osjetiti miris svježi zrak. Slušajte ptice umjesto automobilskih sirena. Osjetite morski povjetarac na svojoj koži dok ispijate jutarnju kavu ili vježbate jogu na terasi, uz bazen? Okružen drvećem i ništa osim tišine.

Možda ste vi a strastveni mornar čije je vrijeme konačno došlo. Želite ga provesti sa svojim partnerom i prijateljima istražujući otoke i uživajući u ukusnoj, svježoj hrani, nagrađivanom vinu.

U svakom slučaju, ako ste osoba koja je razmišljate o preseljenju negdje drugdje zbog mirovine, čitajte dalje. Hrvatska bi upravo mogla biti zemlja za vas.

Osim prednosti, prednosti i mana odlaska u mirovinu u ovoj mediteranskoj zemlji, morat ćete znati i nešto o nekretnina za prodaju u Hrvatskoj.

Dakle, zakopčajte se jer ćemo vam dati nekoliko savjeta koje je dobro znati: gdje pronaći nekretninu za prodaju u Hrvatskoj i zašto biste je trebali razmotriti za svoju mirovinu?

Što Trebate Znati Ako Želite Kupiti Nekretninu U Hrvatskoj?

Opširno smo pisali o postupak kupnje nekretnine u Hrvatskoj ako ste stranac. Za potrebe ovog članka, spomenut ćemo samo ključne stvari za koje smatramo da bi vam mogle biti važne.

Prvo, morate znati da postoji velika potražnja za nekretninama u Hrvatskoj, posebice na hrvatskoj obali. To i ne čudi s obzirom da je Hrvatska najpoznatija po prekrasnom Jadranskom moru, brojnim i lako procjenjivim otocima, odličnoj hrani i srdačnim ljudima.

Kupci najviše traže nekretnine na obali, blizu mora ali i bitnih sadržaja, s pogledom na more. Stoga se trenutno na takvim lokacijama intenzivno gradi. Kad su u pitanju otoci (imamo ih više od tisuću!) najpoželjniji su oni koji su jako dobro povezani s kopnom.

Ako vam neposredna blizina mora nije među prioritetima, ali svježi zrak, tišina i priroda jesu, razmislite o Dalmatinskom zaleđu.

Drugo, kupnja nekretnine u Hrvatskoj mogla bi biti prilično pametna investicija. Popularnost Hrvatske kao turističke destinacije raste iz minute u minutu. Ulažu se napori da bude cjelogodišnja turistička destinacija. Sve to posebno utječe na vrijednost nekretnine luksuzna nekretnina na izvrsnoj lokaciji.

Konačno, ako želite kupiti nekretninu u Hrvatskoj, svakako kontaktirajte a provjereni i kompetentni agent (agencija) za nekretnine. Stručnjak na tom području će znati što Vam preporučiti na temelju Vaših potreba i želja, a da pritom ne potrošite previše Vašeg dragocjenog vremena.

I ne samo to, on ili ona će vam dati potrebne informacije i podršku (pravnu, financijsku, servisnu) koja vam je potrebna. Proces kupnje nekretnine u Hrvatskoj ako ste stranac nije toliko kompliciran, pogotovo sada kada je euro službena valuta.

Ipak, ima stvari i detalja koje treba dobro odraditi kako bi se izbjegle moguće komplikacije. Zbog toga kraj sebe želite nekoga na koga se možete osloniti, poput našeg agenta ovdje u Sol Homeu!

Najtraženija Nekretnina U Hrvatskoj Na Prodaju Uz More

3 adriatic sea

Nema tajne – nekretnine za prodaju uz more definitivno su najtraženije u Hrvatskoj kada su u pitanju nekretnine.

Na sjevernom Jadranu imamo izuzetan dragulj – Istarski poluotok. Potražnja za nekretninama tamo je velika, kako na moru, tako i u zaleđu – u malim, slikovitim mjestima na brdima. Istarski način života, gastronomija (tartufi, maslinovo ulje, sir) i arhitektura imaju vrlo specifičnu privlačnost kojoj je teško odoljeti.

Odatle prelazimo na Kvarner (otok Krk jedno je od omiljenih odredišta za obiteljski odmor), te od Kvarnera do Dalmacije.

Dalmacija, kraj mora i soli, duge povijesti i prirodnih ljepota, domovina vjetrova “bure” (hladnog, čistog sjeveroistočnog vjetra) i “juga” (toplog, jugoistočnog vjetra koji “naoblači” prosudbu gotovo svakog Dalmatinca), surovosti i ljepote na isto vrijeme.

Ova regija je velika i podijeljena na sjevernjački, Srednja i Južna Dalmacija.

Gradovi Zadar (jedan od najljepših zalazaka sunca na svijetu, prema slavnom Alfredu Hitchcocku – i nama!), Šibenik, Trogir, Split i Dubrovnik te otoci Brač, Hvar, Vis (tu se odvijao dio Mamma Mia! 2), Korčula neke su od najpoželjnijih destinacija.

Da, tu ima puno povijesti, kulture, događanja, plaža, mirisa ružmarina i smokava koji vas mogu zaslijepiti da odmah kupite nekretninu u Hrvatskoj.

Ali, svakako istražite i neke druge ne tako poznate gradove u Dalmaciji. I na obali i na otocima, ovisno o vašim potrebama i željama.

Ovdje je dobar agent za nekretnine vrlo koristan!

Prodaje Se Ruralno Imanje U Hrvatskoj – Skriveni Dragulji Koji Vas Čekaju

Lijepa je cijela Hrvatska, ne samo obala. unutrašnjost Hrvatske ima puno toga za ponuditi od prirodnih ljepota, mira i tišine, ukusne, domaće hrane, kulturno-povijesnih bogatstava, dvoraca i utvrda, veselih i gostoljubivih ljudi.

Ako želite više prostora i možda veći vlastiti vrt. Ako uživate u rijeci ili jezeru, ruralno imanje za prodaju u Hrvatskoj moglo bi biti koncept za istraživanje.

I, trebamo li to spominjati seosko imanje za prodaju u Hrvatskoj puno je jeftinije od imanja na obali?

Ako tražite više ruralni tip imanja, ovo je samo kratak pogled na ono što biste trebali istražiti.

Krenuvši s istoka Hrvatske, upoznajte se Slavonija, zemlja tradicije, gdje će vas mještani dočekati raširenih ruku. Zatim zaronite u mir i šumu prepunu  Središnja Hrvatska i neposredno prije nego što odeš na more, svratiti u Liku, regija s najvećom koncentracijom nacionalnih i prirodnih parkova.

Naravno, ne morate ići daleko od obale kako biste pronašli imanje ruralnijeg tipa u Hrvatskoj za prodaju. Naći ćete ga u Dalmatinsko zaleđe također!

Zašto Je Onda Hrvatska Dobar Izbor Za Vašu Mirovinu?

Zbrojimo sve i vidimo zašto bi Hrvatska mogla biti vaš izbor broj jedan za mirovinu.

Prvo, moramo reći da savršenstvo ne postoji. Gdje god u svijetu odete, naći ćete neke stvari koje vam baš i ne odgovaraju. 

Međutim, neke su stvari relevantnije od drugih. Zbog toga je važno znati koji su vam prioriteti.

Što je to što želite i trebate u ovom trenutku svog života, a što ne dolazi u obzir?

Sve više i više, kako vrijeme prolazi, želite živjeti život onako kako VI to želite.

Dakle, pitamo vas, želite li svoju mirovinu provesti u zemlji koja vam nudi:

  • Pristup kristalno čistom moru, otocima, planinama, rijekama, jezerima, zelenim poljima i 8 nacionalnih parkova na 56.594 hrvatskih četvornih kilometara
  • 78 otoka, 524 otočića, 642 su hridi i grebeni koje možete otkriti sa svojom jedrilicom i provesti nevjerojatne trenutke sa svojim prijateljima i obitelji
  • Vrlo lijepo vrijeme i mogućnost da više vremena provedete na otvorenom
  • Ukusna, sezonska hrana, dosta lokalno uzgojena, s dosta ribe, mesa i povrća
  • Svjež, čist zrak i voda koju možete piti iz lule
  • Ovisno o regiji, niži troškovi života nego u nekim drugim europskim zemljama, socijalizirano zdravstvo i odličan privatni zdravstveni sustav.
  • Mnoštvo povijesno i kulturno važnih mjesta i događaja koje treba posjetiti i doživjeti diljem zemlje
  • 10 različitih turističkih regija koje se lako obilaze gdje možete uživati i istraživati jedinstvenu raznolikost prirode, povijesti, arhitekture, gastronomije
  • Topli, srdačni ljudi od zelene Slavonije do plave Dalmacije, uvijek raspoloženi za šalicu kave (ili rakije) i malo prijateljskog razgovora
  • Zemlja u kojoj vam nikad neće biti dosadno, već ćete lako pronaći mir i tišinu kada vam zatrebaju. Zemlja čiji će vas potencijali oduševiti i natjerati da se zaljubite u Hrvatsku (baš kao i mi).

Sve zvuči nevjerojatno, ali što je s manama, možda se pitate?

Kad govorimo o stvarima u Hrvatskoj koje možda i nisu tako ugodne, u Hrvatskoj postoji određena nestrukturiranost na nacionalnoj razini. Puno je politike upleteno u određene odluke i neke radnje oduzimaju više vremena nego što bi trebale. Može biti neugodno, ali stvari se mijenjaju.

Razvijamo se, ulažemo u infrastrukturu, u održivost.

Da, na nekim destinacijama može biti gužva od srpnja do kolovoza. No Hrvatska turistička zajednica radi na provođenju strategije da Hrvatska postane cjelogodišnja turistička destinacija. Ovi će napori ublažiti pritisak s tih ključnih ljetnih mjeseci i odredišta.

Za sve je potrebno vrijeme, a Hrvatska je zemlja puna prirodnih resursa, puna potencijala.

Ako ste financijski situirani, život ovdje zaista može biti raj, za sva vaša osjetila.

Ako tražite nekretninu za prodaju Hrvatska ili želite znati više o životu u Hrvatskoj, kontaktirajte nas, rado ćemo vam pomoći!

Fotografija: Pexels, Unsplash.

Ostale objave

pratite nas